Hvordan ta vare på hunder når de blir eldre?

Mennesker går gjennom forskjellige aldre, og selskapshundene våre har også sin alderdom.Så når begynner hundene våre å bli eldre?

F7DDDF8ABABC45B96AEA74AE1E0A8887(1)

Dr. Lorie Huston, en veterinær, mener det har mye med rasen å gjøre.Generelt eldes store hunder raskere enn mindre hunder.Great Danes regnes som gamle hunder fra ca. 5 til 6 år, mens chihuahuaer fortsatt er unge og sterke.De regnes ikke som gamle hunder før i alderen 10 til 11 år.Alderdommen til store hunder er mellom store og små hunders alder.Golden retrievere regnes som seniorhunder når de er rundt 8-10 år gamle.Også genetikk, ernæring, miljø og andre faktorer kan påvirke hvor raskt hunden din eldes.

* informasjon er fra petMDs nettsted

Akkurat som mennesker, eldes hunder med fysiske og mentale endringer.De pleide å være i stand til å takle opp og ned trapper, løpe, la i sin alderdom også føle kampen.Hvis vi fortsetter å ta vare på hunder på samme måte som vi gjorde da vi var voksne, vil vi ikke kunne dekke helsebehovene til hundene våre i høy alder.

Som et av våre viktige familiemedlemmer skal hunden fortsatt være sunn og komfortabel i alderdommen.Foreldre kan referere til følgende:

1. Regelmessig fysisk undersøkelse

Selv om hunden ser ut til å være frisk,regelmessige årlige fysikk er nødvendig.Eldre hunder bør være flerefysisk undersøkelse hver sjette måned.Fordi mange sykdommer ikke lett oppdages i de tidlige stadiene, kan fysisk undersøkelse hjelpe oss å forstå den fysiske tilstanden til hunder i tide og gi veiledning for daglig pleie for å forebygge sykdommer.

微信图片_20221005174715

Tips:Å forebygge sykdom er billigere enn å behandle den.Det er også viktig å HOLDE ØYE med hundens vekt under en fysisk undersøkelse, da overvektige eldre hunder har høyere risiko for å utvikle sykdommer enn andre hunder på deres alder.

2. Munnpleie

De fleste hunder har dårlig ånde og til og med dårlig ånde.

Faktisk er det å opprettholde munnhygiene en viktig del av omsorgen for eldre hunder.En sunn munn lar en hund spise favorittmaten sin og opprettholde normal vekt.Å pusse tennene til hunden din er enkelt og greit, selv om det ofte er vanskelig å gjøre konsekvent.En hundevennlig langskaftet tannbørste kan brukes, men hvis hunden ikke liker busten, kan en klut brukes i stedet.Å gni hundens tenner med en tannbørste eller klut kan redusere forekomsten av tannstein.Du kan også ta hunden med deg til kjæledyrsykehuset for vanlig tannpleie.Hold hundens tenner rene ved å skaffe leker, jeksler osv.

3

Tips: Vær tålmodig, gi oppmuntring og kjøp "velsmakende" hundetannkrem hvis du trenger det.Merk: Velg tannkrem spesielt for hunder.

3. Omtenksom kosthold

Når hunder blir eldre, må vi ta vare på kostholdet deres.Hunder med hjertesykdom må passe på natriuminntaket, og de med nyresykdom trenger en diett som hjelper til med å kontrollere nivåene av fosfor, kalsium og andre elektrolytter.Å lese etiketten og lese ingrediensene kan hjelpe deg med å velge riktig fôr for hunden din.Overvektige hunder må også fôres nøye for å sikre at alle deres ernæringsbehov blir dekket, samt for å hjelpe til med vekttap.Det er også lurt å lage litt kvalitetsmat.

微信图片_20221005180422
微信图片_20221005180418

4. Tren regelmessig

Leddsmerter, hjertesykdom, etc. er vanlig hos eldre hunder.Riktig trening for eldre hunder kan hjelpe dem å opprettholde sin ideelle vekt, sunne ledd og muskler.Men trening krever å justere intensiteten og frekvensen av treningen til hundens behov.En tur rundt i nabolaget kan være bare en oppvarming for en stor hund, men for en Chihuahua kan en tur rundt i nabolaget telle som en "trek".Hvis hunden ikke er vant til å trene, må vi være tålmodige og gradvis øke intensiteten på treningen.Du kan også jobbe tett med veterinærråd for å skreddersy hundens treningsprogram.Unngå i tillegg å trene lenge utendørs på varme dager for å unngå heteslag.

微信图片_20221005181703

Tips: En gang i blant, ta en ny rute for å trene med hunden din.Nye syn og lukter kan gi mental stimulering.

5. Glad i å spille

微信图片_20221005182350

Det ligger i hundenes natur å leke, selv i høy alder.Ikke bare kan leker hjelpe hunder med å fordrive tiden med kjedsomhet, de kan også kanalisere tyggeinstinktene sine.Men tilstanden til tennene deres endres i alderdommen, og leker som er for vanskelige for dem er slitsomme og uegnet.

Hver hund er unik, og å ta vare på dem krever nøye observasjon samt henvisning til informasjonen ovenfor.De er kanskje bare en del av livet vårt, men vi er deres liv.Selv når de er gamle, vennligst ikke glem den opprinnelige avtalen, ta mer vare på dem, beskytt dem.

商标221

Beejay har også relatertHundeleker:

微信图片_20221006093703
2-i-1-silikon-bærbar-hundeføtter-renser-pote-stempel-11

VÆRSÅSNILL KONTAKT OSS :

FACEBOOK:3 (2) INSTAGRAM:3 (1)E-POST:info@beejaytoy.com


Innleggstid: Okt-05-2022